Discipline kun je leren


Een training voor pubers die even hun motivatie voor schoolwerk kwijt zijn.

Pubers hebben naast school nog zoveel andere bezigheden. Vrienden, sport, een bijbaantje, Netflix, social media… allemaal zaken die zoveel leuker zijn dan schoolwerk. Keuzes, keuzes… Bovendien is het puberbrein nog ‘under construction’. Hoe pak je dan je eigen verantwoordelijkheid…?

Hoe werken motivatie, ‘saai’ huiswerk dat wel moet, uitstellen, plannen, focus, doorzetten en discipline samen? Dat is de rode draad van de training.

Wat leer je

Pubers leren in deze training tools om de afleidingen aan de kant te zetten tijdens het huiswerk. Doel voor ogen, plan maken, focus houden en discipline daar gaat het om. Ze leren dat wat je echt wilt (en moet omdat school nu eenmaal een gegeven is) ook kunt, gewoon door het te DOEN. Zij gaan ervaren dat het succes heeft.

Wat bereik je ermee

Je hebt meer ruimte in je hoofd als je de toetsen gepland hebt, weet wanneer je wat moet doen en als je huiswerk op tijd klaar is. Structuur en overzicht creëren, maakt dat je makkelijker en met meer rust aan de gang gaat en niet uitstelt.

Wat kost het

De training is kortdurend en varieert van drie tot vijf bijeenkomsten, al naar gelang de hulpvraag. Een sessie kost €55,- per keer. De begeleiding is één op één.

Discipline geeft vrijheid en uiteindelijk meer tijd voor iets leuks.